Извините, али ставка "offcanvas-col1" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col2" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col3" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col4" не постоји.

RS

Održivost je više od obične reči u SALESIANER-u. To je sama osnova na kojoj se gradi naš uspeh, kako u poslovanju, tako i u širem društvu.

Mag. Thomas Krautschneider
Izvršni partner

Dr. Victor Ioane
Generalni direktor

Zajedno nam je stalo. Za našu budućnost.

Kao međunarodno aktivna, porodična kompanija i vodeći pružalac usluga vezanih za tekstil, znamo da naše poslovanje ima primetan uticaj na životnu sredinu i društvo u celini, zbog čega SALESIANER pridaje veliki značaj održivosti. O tome svedoči, na primer, činjenica da smo kao dugogodišnji partner projekta klimaaktiv, prva austrijska kompanija koja je dobila eco-label sertifikat za tekstil za iznajmljivanje i da smo nagrađeni renomiranom državnom nagradom za reciklažu tekstila.

Naša strategija održivosti.

Posvećeni smo održivom korporativnom razvoju, prateći strategiju koja nam omogućava da unapredimo naše napore u pogledu održivosti, a time i naš doprinos očuvanju sveta pogodnog za život, na stalnoj osnovi. Da bismo to uradili, postavili smo sebi niz kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih ciljeva u naše četiri oblasti strateškog fokusa:

Ekonomska održivost:

Čuvamo komercijalni uspeh SALESIANER-a za generacije koje dolaze.

Održivost životne sredine:

Dajemo aktivan i značajan doprinos akciji očuvanja i ublažavanja klimatskih uticaja.

Društvena održivost:

Ozbiljno shvatamo našu odgovornost prema našim zaposlenima, kupcima, dobavljačima i široj zajednici.

Pravna i etička održivost:

Naše akcije su uvek u skladu sa važećim zakonima i propisima – postavljajući više standarde na mestima gde to zahtevaju naše vrednosti.

Naš izveštaj o održivosti

Ovim izveštajem, kreiranim u skladu sa smernicama i standardima Globalne inicijative za izveštavanje (GRI, 2021), želimo da obezbedimo transparentnost u pogledu uspeha koje smo već postigli i izazova sa kojima se još uvek suočavamo.

Naš izveštaj o održivosti ima preko 100 stranica. Pored toga, postoji sažetak na engleskom koji daje pregled društvenog, ekološkog i ekonomskog uticaja naše kompanije.

Jesmo li izazvali vaše interesovanje? Kliknite ovde za kompletan izveštaj o održivosti 2020-2022

nachhaltigkeitsbericht mockup eng

Engleski Summer
Izveštaj o održivosti 2020 - 2022

SALESIANER je već bio pionir u dijeljenju i cirkularnoj ekonomiji sa uvođenjem tekstila za iznajmljivanje prie 50 godina
... i nastavićemo da budemo.

Ljudska prava – naša obaveza

Svesni smo naše odgovornosti da obezbedimo da se nigde duž našeg lanca snabdevanja ne dešavaju kršenja ljudskih prava, zbog čega u potpunosti podržavamo Deklaraciju o osnovnim principima i pravima na radu koju je sastavila Međunarodna organizacija rada, kao i poštovanje Vodećih principa UN-a o poslovanju i ljudskim pravima. Posvećeni smo sprečavanju kršenja ljudskih prava duž našeg lanca snabdevanja u najvećoj mogućoj meri, otkrivajući sve takve slučajeve što je pre moguće i preduzimajući hitne mere ako i kada ih saznamo. Imajući ovo na umu, SALESIANER neumorno radi na razvoju i proširenju svog programa kako bi osigurao svoj lanac snabdevanja kao ključni deo svoje posvećenosti održivosti.

Kontakt

Dr. Mathias Nell, MBA

Menadžer održivosti

E-pošta: m.nell@salesianer.com
Mobilni: +43 664 88828144

un global compact
umweltzeichen
klimaaktiv
ISO
oeko text
fairtrade cotton

Rado ćemo Vas lično

posavetovati!

Pozovite nas na broj:

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close