Извините, али ставка "offcanvas-col1" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col2" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col3" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col4" не постоји.

SR

Više od 100 godina najboljeg
tekstilong menadžmenta

SALESIANER je vodeća austrijska kompanija za iznajmljivanje tekstila koja posluje na 30 lokacija u jedanaest zemalja sa kompletnom uslugom pranja i snabdevanja tekstilom za zdravstvo, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, industriju i trgovinu. Na domaćem tržištu u Austriji 14 lokacija garantuje punu regionalnu pokrivenost sa našom uslugom. Ostale lokacije su u Nemačkoj, Švajcarska i CEE/SEE zemljama, u Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Ovo porodično preduzeće osnovala je 1916. godine Magdalena Wittmann, u uličici pod imenom Salesianergasse u Beču. Hans Krautschneider, sin osnivačice, preuzeo je sedamdesetih godina XX veka jednu američku ideju i preneo je u svoju otažbinu: iznajmljivanje rublja i odeće. Danas ovo uspešno preduzeće u trećoj generaciji vodi magistar Thomas Krautschneider. Grupa SALESIANER nudi najviši kvalitet, higijenu i sigurnost u snabdevanju i pružanju usluga pranja rublja i iznajmljivanja tekstilne robe za oblasti zdravstva, hotelijerstva i gastronomije, kao i radnu odeću za industriju i zanatske radnje. Našu ponudu dopunjuju tekstilna roba za čiste sobe, higijena toaleta kao i otirači za obuću i reklamni otirači.

Brojevi i činjenice

ueber uns zahlen daten fakten RS IA 09 2022 5fcf73e0
vision mission website en dceb04e8
werte poster cmyk3 cfadbb66

Top PERFORMANCE is what we stand for.

Stand out with our commitment to performance and inspire our customers with innovations and individualized care.

We work tirelessly to exceed expectations.

Mehr anzeigen
werte poster cmyk1 0f821f6c

APPRECIATION is what connects us.

Maintaining partnerships with our customers, suppliers and employees that revolve around appreciation is an important part of our corporate culture.

Our success and that of our partners is founded on mutual support, fair cooperation and keeping promises.

Mehr anzeigen
werte poster cmyk2 904c1583

DIVERSITY is what makes us strong.​

Not only do we attach particular importance to tolerance when it comes to a person’s nationality, culture, religious beliefs, gender, age and sexual orientation, but we focus specifically on achieving diversity.

There are people from different cultural backgrounds and over 60 countries working together successfully in our company.

Mehr anzeigen

SALESIANER istorijat firme

1916 ca51370c

1916

Magdalena Wittmann dobija „dozvolu za rad perionice i čistionice“ i preuzima perionicu u ulici Salesianergasse u Beču.

1928 6ae1d224

1928

Prvi SALESIANER kamion za rublje: bračni par Magdalena i Josef Krautschneider kupuju prostor u bečkom kvartu Viden, pod imenom „Prva videnska perionica i peglaonica". U znak sećanja na prvobitnu lokaciju preduzeće dobija naziv SALESIANER.

1928 1 f321308e

1956

Centrala firme na adresi Linzer Straße: Hemijsko čišćenje i bojenje u Beču, poštanski broj 1140, postaje jedno od najmodernijih preduzeća u ovoj delatnosti. Mreža filijala raste na preko 70 lokacija u Beču.

1970 682b732f

1970

Hans Krautschneider osniva SALESIANER MIETTEX. Sin osnivača uvozi ideju uslužnog iznajmljivanja tekstila iz SAD, kao novu, potencijalno prosperitetnu poslovnu delatnost.

1991 fede757f

1991

početak ekspanzije u Srednjoj i Istočnoj Evropi: otvara se prvo inostrano predstavništvo u Budimpešti. Ovo je početak uspešnog istorijata firme SALESIANER u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi.

2008 29c5cf05

2008

Integrisanje firme MEWA: preuzimanje poslovnih oblasti hotelijerstva i zdravstva Grupe MEWA Austrija.

2018 9c0a7e9b

2018

Integrisanje firmi Wozabal + Umlauft: uspešnim preuzimanjem šest preduzeća osnažuje se na tržištu liderska pozicija firme SALESIANER.

hq22 Stiegenhaus e09f8923

2019

Centrala 22: renovira se i nadograđuje poslovni objekat na lokaciji u Beču 1220, te nastaje nova i moderna centrala grupe SALESIANER.

Aktuelne informacije

Preuzmite ostale informacije o aktuelnoj temi, kako biste dobili sveobuhvatan pregled.

salesianer unternehmensfolder de 09 2020 14d59cfd
You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close