Извините, али ставка "offcanvas-col1" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col2" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col3" не постоји.

Извините, али ставка "offcanvas-col4" не постоји.

RS

Više od 100 godina najboljeg
tekstilnog menadžmenta

SALESIANER je vodeća austrijska kompanija koja se bavi iznajmljivanjem tekstila i posluje na 30 lokacija u jedanaest zemalja sa kompletnom uslugom pranja i snabdevanja tekstilom za zdravstvo, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, industriju i trgovinu. 15 vešeraja u Austriji obezbeđuju punu pokrivenost uslugama kompanije. Ostale lokacije su u Nemačkoj, Švajcarskoj i CEE/SEE zemljama - Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Sloveniji.

Ovo porodično preduzeće osnovala je 1916. godine Magdalena Wittmann, u uličici pod imenom Salesianergasse u Beču. Hans Krautschneider, sin osnivačice, preuzeo je sedamdesetih godina XX veka jednu američku ideju i preneo je u svoju otažbinu: iznajmljivanje tekstila i odeće. Danas ovo uspešno preduzeće u trećoj generaciji vodi magistar Thomas Krautschneider. Grupa SALESIANER nudi najviši kvalitet, higijenu i sigurnost u snabdevanju i pružanju usluga pranja rublja i iznajmljivanja tekstilne robe za oblasti zdravstva, hotelijerstva i gastronomije, kao i radnu odeću za industriju i zanatske radnje. Našu ponudu dopunjuje odeća za čiste sobe, proizvodi za higijenu toaleta kao i otirači za obuću i reklamni otirači.

Brojevi i činjenice

ueber uns zahlen daten fakten rs 5ef83739
vision mission website en 1bc57a71
werte poster cmyk3 e591f0fe

Vrhusnki PERFORMANS nas razlikuje.

Posvećeni smo postizanju vrhunskih rezultata i isnpirišemo naše kupce brigom o njima, kao i konstantnim unapređenjima.

Neumorno radimo kako bismo nadmašili sva očekivanja.

Mehr anzeigen
werte poster cmyk1 66ca22c9

POŠTOVANJE nas povezuje.

Negovanje odnosa sa našim kupcima, dobavljačima i zaposlenima, koji su bazirani na međusobnom poštovanju, predstavljaju bitan deo naše korporativne kulture.

Naš uspeh i uspeh naših partnera zasniva se na međusobnoj podršci, fer saradnji i ispunjavanju obećanja.

Mehr anzeigen
werte poster cmyk2 2d13abf8

RAZNOLIKOST nas čini jakim.

Ne samo da pridajemo značaj podizanju svesti o toleranciji prema različitoj nacionalnosti, kulturi, religijskim verovanjima, polu, godinama, i seksualnoj orijentaciji, nego smo i fokusirani na postizanje različitosti.

Ponosno možemo reći da u našoj kompaniji rade ljudi različitih kulturnih obeležja iz preko 60 zemalja.

 

Mehr anzeigen

SALESIANER istorijat firme

1916 0d630828

1916

Magdalena Wittmann dobija „dozvolu za rad perionice i čistionice“ i preuzima perionicu u ulici Salesianergasse u Beču.

1928 082d73e1

1928

Prvi SALESIANER kamion za veš: bračni par Magdalena i Josef Krautschneider kupuju prostor u bečkom kvartu Viden, pod imenom „Prva videnska perionica i peglaonica". U znak sećanja na prvobitnu lokaciju preduzeće dobija naziv SALESIANER.

1928 1 e1a6bf53

1956

Centrala firme na adresi Linzer Straße: Hemijsko čišćenje i bojenje u Beču,u 14-om distriktu, postaje jedno od najmodernijih preduzeća u ovoj delatnosti. Mreža filijala raste na preko 70 lokacija u Beču.

1970 239ac28f

1970

Hans Krautschneider osniva SALESIANER MIETTEX. Sin osnivača uvozi ideju uslužnog iznajmljivanja tekstila iz SAD, kao novu, potencijalno prosperitetnu poslovnu delatnost.

1991 e791140e

1991

početak ekspanzije u Srednjoj i Istočnoj Evropi: otvara se prvo inostrano predstavništvo u Budimpešti. Ovo je početak uspešnog istorijata firme SALESIANER u Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi.

2008 2d0d4c83

2008

Integrisanje firme MEWA: preuzimanje poslovnih oblasti hotelijerstva i zdravstva Grupe MEWA Austrija.

2018 c9763178

2018

Integrisanje firmi Wozabal + Umlauft: uspešnim preuzimanjem šest perionica osnažuje se na tržištu liderska pozicija firme SALESIANER.

hq22 Stiegenhaus 8a6629b3

2019

Centrala 22: renovira se i nadograđuje poslovni objekat na lokaciji u Beču 1220, te nastaje nova i moderna centrala grupe SALESIANER.

Aktuelne informacije

Preuzmite ostale informacije o aktuelnoj temi, kako biste dobili sveobuhvatan pregled.

Unternehmensfolder 2023 EN mocku eb5d2adf

Rado ćemo Vas lično

posavetovati!

Pozovite nas na broj:

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close